Alpaka Kumaş İş Elbisesinde Tercih Sebebimiz!

Alpaka Kumaş İş Elbisesinde Tercih Sebebimiz!

Alpaka Kumaş İş Elbisesinde Neden tercih edilir?

İş elbiselerinde dayanıklılık, konfor, temiz görünüm, şık duruş, uzun ömürlü kullanım tercihiniz ise Birinci kalite Alpaka kumaş iş elbiseleri sizin bu isteklerinizi karşılayacaktır.

Alpaka Kumaşı Nedir?

İnsanoğlu tarih boyunca hayvanların kürkünden yararlanmıştır. Bu bağlamda pek çok kullanım alanları oluşmuştur. Günümüz dünyasında alpaka lifinin kullanımı popülerleşmeye başlamıştır. Alpaka yünü, devegillerden olan evcilleştirilmiş "alpaka" adında bir tür hayvanın kürkünden yapılır ve kumaşa dönüşür. Alpaka kumaşı beyazağı örgülü yünlü kamgalı kumaşlar türündendir.

 

Alpakanın kürkünden yapılan kumaş, sahip olduğu koruyucu özellikler sayesinde diğer kumaş türlerine göre daha fazla tercih edilmiştir. Alpaka liflerinden dokunan kumaş, pek çok olumlu özelliğe sahiptir. Bu olumlu özeliklerle alpaka kumaşının tekstil ürünlerinde kullanılması insan varlığı için yararlı olmuştur.

 

Personel Giyimi İş Elbisesi Alpaka Kumaş Özellikleri:

-Alpaka yününün alerjik etkileri azdır ve kaşındırma yapmaz.

-Lanolin içermediği için temizliği oldukça kolaydır. İmalat maliyeti daha azdır.

-Dokunuşta yağlılık hissi vermez.

-Doğal elastikliği sayesinde örülebilir ve kumaşı kırışmaz.

-Alpaka yünü dıştan bakıldığında koyun yününe andırsa da hafif yapısı daha anlaşılırdır.

-Liflerinin pürüzsüz yüzeye sahip olmasından ötürü hafif yapıda yani yumuşaktır. Pürüzsüzlüğü liflerin çap olarak koyun yünündeki liflere oranla daha az olmasındandır.

-Alpaka yünü, güneşten gelen radyasyona büyük oranda mani olur.

-Alpakalar çoğunlukla basıncın az olduğu ve havanın soğuk olduğu yüksek yerlerde yetiştikleri için kürkleri neredeyse diğer tüm hayvanlarınkinden daha fazla ısıyı hapseder. Bu beraberinde ısı değişikliklerine karşı çok iyi savunma sağlar.

-Her bir alpaka lifinin içinde mikrometre ebatlarında hava boşlukları vardır. Bu yoğunluk farkları yardımıyla alpaka kumaşı hem daha rahat hem de daha iyi ısı yalıtımına sahiptir.

-Peru Harabelerinde iki bin beş yüz yıldan daha eski olduğu halde ilk yapım renklerini koruyabilmiş ve çok iyi durumda olan alpaka dokumaları bulunmuştur.

-Alpaka liflerinden yapılmış giysiler uzun yıllar mevcut şekillerini kaybetmezler.

-Doğrudan ateşe yaklaştırılmadıkları sürece alpaka yünü yanmaz.

-Nemden etkilenmez. Islatılsa bile izolatördür. Isıyı birebir iletmez.

-Alpaka kumaşının kaliteli lifleri 18-25 mikrometre arasında kalınlığa sahiptirler.

-Fiyatı da kalitesi ile orantılıdır. Kilogramı başına 20-200 TL şeklinde değişmektedir.

-Alpaka yünü ekosistemde yirmi iki çeşit renkte bulunabilir. Renkler beyazdan başlayıp kahverengi ve siyaha kadar gider, gümüş tonlarına da sahip olabilmektedir. Açık renkli olanlar daha çok renge boyanabilir ve daha dayanıklıdırlar. Alpaka yününün içerdiği yirmi iki çeşit renk, farklı renkte liflerle dokunarak daha fazla renk elde edilebilir.

-Alpaka yünü diğer yünlerden ayıran yönü "tamamen yok edilemez" oluşudur.

Vezera İş Elbiseleri Alpaka kumaş kartelasında, 51 farklı çeşit kumaş rengi vardır. Alpaka kumaş kartelamızı ve renklerimizi merak ediyor musunuz? Eminönü, Rüstem Paşa Camii yanında, Hasırcılar sokağındayız. Bir çay içmek ister misiniz?
Vezera İş Elbiseleri İzzet Topay | İselbiselerial.com

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.